top of page
  • Foto van schrijverHanaé

Een stralende, gezonde huid begint bij de juiste basis.

Begin bij de basis, juist je reiniging. Hoe vaak doe jij dat? En waarom is dat juist nodig? En welke producten gebruik jij daarvoor?


Kies je reinigingsproduct zorgvuldig. Ook al is het maar een reiniging, toch kan je er veel "verkeerd" mee doen als deze niet geschikt is voor jouw huid.


*Een klein voorbeeld ter verduidelijking : je hebt een normale, droge huid met af en toe een puistje. Je gebruikt een reiniger voor de gemende tot vette huid, deze gaat je talgproducten onder controle houden en bevat sterke ingrediënten. Deze heb jij niet nodig, resultaat -> je huid gaat talg over produceren wat je juist extra puistjes en een "vettige" glans gaat geven.

-> Kies dus voor een reinigingscrème/melk, deze gaat grondig gaan reinigen en beschermen zonder je huid te gaan over stimuleren.


Reinigen is heel eenvoudig, want je ritueel bestaat uit 3 stapjes die je op 2 minuten gedaan hebt.

Je reiniging bestaat uit 3 producten, een (1) product specifiek voor ogen en lippen, (2) een reiniger voor je gelaat en (3)een lotion of tonic. (Is hetzelfde product enkel andere benaming)


1) We starten bij het product specifiek voor je ogen en lippen.

"Waarom een ander product, kan je niet het zelfde gebruiken als dat voor je gelaat?" Hoor ik je al denken.


De huid van en rond je ogen en lippen is fijner en dunner dan de rest van je gelaat en vraagt daarom extra aandacht en zachtheid. Vaak wordt er hier gekozen voor een tweefasen make-up remover:

- specifiek voor ogen en lippen (voor zachte, grondige reiniging en gaat ook lichtjes hydrateren)

- olie-water fase (om te schudden) die waterproof make-up en onzuiverheden verwijdert


Ook wanneer je geen make-up draagt is het aan te raden om 's avonds met deze reiniger de ogen en lippen te reinigen.

.


2) Reinigen van je gelaat.


Een reiniger voor je gelaat gebruik je zowel 's morgens als 's avond. Mocht je make-up dragen dan doe je je reiniging 2x, 1 keer om te démaquileren (je make-up eraf halen) en 1 keer om je huid te reinigen.


-> Waarom 's morgens reinigen?

Wist je dat je tijdens de nacht, wanneer je slaapt, tot 70 keer meer transpireert?

Dit komt omdat je lichaam in een stoort "herstel" modus gaat.

Als je transpireert komt er zweet en talg uit je poriën, deze blijft in een dun laagje op je huid liggen. Degene die een droge huid hebben gaan dat niet echt voelen liggen, maar degene met een gemende of vette huid hebben kunnen dat wel voelen.


Wanneer je dit niet weg reinigt blijft het laagje op je huid liggen en wanneer jij dan enkel een dagcrème of make-up aanbrengt geeft dit problemen. Je smeert laag over laag, dus zweet, talg blijven in je poriën zitten en kunnen niet weg, waardoor ze kunnen gaan ontsteken en/of verstoppen. Resultaat : zwarte puntjes, puistjes, fijne lijntjes, doffe huid.


Als je je reiniging met de juiste producten voor jouw huid hebt gedaan, voelt je huid fris en relaxed aan en ziet er ook gezond uit. Je huid is ook klaar om je volgende producten goed op te nemen.


-> Waarom 's avonds reinigen?

Je draagt make-up, je transpireert (zweet/talg), je zit in een ruimte met verwarming/airco, stofdeeltjes zowel binnen als buiten die op je gelaat vallen, je gaat met de fiets, auto, te voet of met openbaar vervoer naar je werk en wordt blootgesteld aan uitlaatgassen. En tot slot heb je nog UV-straling.


Hier boven heb ik een hele lijst op gesomd van wat je huid te verduren krijgt gedurende heel de dag. Wanneer je 's avonds dus niet reinigt blijft dit allemaal op en in je huid zitten. Als je hier enkel je nachtcrème over zet, ga je laag over laag smeren en wordt het een vies "modderpoeltje". En je crème gaat trouwens NIETS doen want deze kan niet goed en correct opgenomen worden, dat is eigenlijk je geld dus in de vuilbak gooien!

Resultaat : Het gaat je huid verstikken, je krijgt zwarte punten, onzuiverheden, puisten, rimpels, doffe-vale huid, uitdroging....


Als je je reiniging met de juiste producten voor jouw huid hebt gedaan, voelt je huid fris en relaxed aan en ziet er ook gezond uit. Je huid is ook klaar om je volgende producten goed op te nemen.


Hieronder 3 voorbeelden van een reiniging voor een droge gevoelige huid, een normale gemende huid en een gemengde tot vette huid. Ook zie je een kleine samen vatting van wat het doet, welke ingrediënten erin zitten en hoe je ze gebruikt.

Deze producten kan je ook vinden in de shop onder categorie reiniging3) Tot slot gebruik je een lotion/ tonic.

Een lotion of tonic, het is een andere benaming maar is hetzelfde producten met dezelfde werking. Ook even een misvatting verhelpen, een lotion of tonic is GEEN eau micellaire!


-> Waarom gebruik je nu een lotion of tonic?

Na het reiniging spoel je alles af met water en dan demp je je gelaat droog met een handdoek. Maar in water zit kalk, dat wist je ongetwijfeld al wel. Dus ook al dep je je gelaat droog, toch blijven er nog minuscule kalkdeeltjes achter op je gelaat. Dat wil je niet hebben, want kalk werkt uitdrogend.


Dus de lotion of tonic gaat die kalkdeeltjes neutraliseren en verwijderen. Ook wordt de pH-waarde van je huid terug herstelt. Je huid is nu goed voorbereidt om je volgende producten, zoals serums en crèmes, goed en snel op te nemen. Hierdoor heb je sneller en gerichter het resultaat dat jij wenst voor jouw huid.Welke producten je best hierna gebruikt kan je lezen in mijn volgende blog ("eerst water de rest komt later").

Heb je toch nog vragen? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen en deze te stellen. www.hanae.be, info@hanae.be, 04981463299 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page