• Hanaé

Dermaplaning de nieuwe trend voor een gezonde gloed op je snoet.

Bijgewerkt op: 7 feb.

Er is een nieuwe behandeling bij Hanaé!

Heb jij al eens van dermaplaning behandeling gehoord? In deze blog kom je te weten wat dermaplaning is, de voordelen van deze behandeling en of het iets is voor jou. Vanaf nu kan je ook voor deze populaire dermaplaning bij Hanaé ’s huidinstituut terecht.


Dermaplane pro behandeling.

1) Wat is dermaplaning?

Dermaplaning is een nieuwe trend overgewaaid uit Amerika waarbij men met een speciaal chirurgisch mesje over de huid schraapt. Schrik niet, dit is helemaal niet gevaarlijk of pijnlijk! Deze huidvernieuwende techniek bestaat al heel lang. Zo’n veertig jaar geleden werd het voor het eerst uitgevoerd door dermatologen en plastische chirurgen. Het werd toegepast ter voorbereiding om chemische peeling ’s dieper in de huid te laten doordringen.2) Wat doet dermaplaning juist?

Dode huidcellen, vuil, donshaartjes en oppervlakkige pigmentvlekjes zorgen vaak voor een doffe en ongelijke huid. Tijdens de populaire dermaplaning wordt er met het mesje lichtjes over de huid geschraapt (zonder de huid te beschadigen) en deze worden dan verwijderd. Het resultaat na de behandeling is dat je gezicht gladder aanvoelt en er fris uitziet.

Deze behandeling werkt huid verjongend en verbeterend op een veilige en effectieve manier, met als resultaat een stralende, frisse huid. Deze behandeling kan je alleen kiezen/ laten doen of in combinatie met een andere verzorging.

Het is momenteel een van de meest efficiënte manieren om je huid te exfoliëren, op te helderen en om verstopte poriën te voorkomen. Toch bestaan er nog steeds enkele hardnekkige misvattingen over deze behandeling, die ik hier graag uit de wereld help.


Resultaten voor en na de dermaplane behandeling.3) Welke misvattingen zijn er over dermaplaning?

Het is een misvatting dat dermaplaning acne kan veroorzaken. Dermaplaning is een aangewezen behandeling om de hoornlaag te verdunnen en de kans op acne te verminderen. Vervolgens is de huid ook beter toegankelijk voor huidverzorgingscrèmes of eventuele acnécrèmes.

Ook make-up ziet er prachtig uit na dermaplaning omdat de huid mooi egaal is. Je make-up zal er nooit vlekkeloos uitzien als deze bovenop dode huid en donshaartjes zit, maar dermaplaning exfolieert die laag om een glad oppervlak voor crèmes en make-up te creëren.

Wist je dat diverse ontharingstechnieken, waaronder harsen en laserontharing, een verhoogd risico geven op hyperpigmentatie (donkerdere pigmentvlekjes op de huid). Door de ontharingsbehandeling is de huid iets geïrriteerd of beschadigd, waardoor er irritatiepigment ontstaat. Dit heet ook wel post-inflammatoire hyperpigmentatie.

Bij dermaplaning hoef je daar niet bang voor te zijn. Wel is je huid na deze exfoliërende behandeling extra gevoelig voor de zon. Het is na dermaplaning daarom extra belangrijk om een zonnebrandcrème met SPF 50 te gebruiken, ook bij bewolkt weer of in de koudere maanden

Doordat we gebruik maken van een, speciaal ontworpen voor dermaplaning, chirurgisch mesje, is het dus niet vergelijkbaar met het scheermesje dat je thuis voor je lichaam gebruikt. Probeer dit dus thuis NIET zelf met je scheermes. Dit is niet hetzelfde, laat dermaplaning door een professional doen.


Ik hoor je al denken, “omg scheren! Maar komen dan de donsharen niet donkerder en dikker terug?”4) Komen de donshaartjes donkerder of dikker terug?

Het is dus een fabel dat de donshaartjes donkerder of dikker terug komen. Waarom? Omdat de donshaartjes niet veranderen van structuur door de behandeling en groeien gewoon terug als donshaartjes op dezelfde manier en met dezelfde kleur. Wist je trouwens dat de haartjes in je gelaat helemaal anders zijn dan op je lichaam.


FAQ : “Hoe komt het dan dat ik ineens donkerdere en stuggere haren in mijn gezicht heb?”


Je donshaartjes kunnen enkel van structuur en kleur veranderen onder invloed van hormoon veranderingen of medicatie.