top of page
  • Foto van schrijverHanaé

Dermaplaning de nieuwe trend voor een gezonde gloed op je snoet.

Bijgewerkt op: 7 feb. 2022

Er is een nieuwe behandeling bij Hanaé!

Heb jij al eens van dermaplaning behandeling gehoord? In deze blog kom je te weten wat dermaplaning is, de voordelen van deze behandeling en of het iets is voor jou. Vanaf nu kan je ook voor deze populaire dermaplaning bij Hanaé ’s huidinstituut terecht.


Dermaplane pro behandeling.

1) Wat is dermaplaning?

Dermaplaning is een nieuwe trend overgewaaid uit Amerika waarbij men met een speciaal chirurgisch mesje over de huid schraapt. Schrik niet, dit is helemaal niet gevaarlijk of pijnlijk! Deze huidvernieuwende techniek bestaat al heel lang. Zo’n veertig jaar geleden werd het voor het eerst uitgevoerd door dermatologen en plastische chirurgen. Het werd toegepast ter voorbereiding om chemische peeling ’s dieper in de huid te laten doordringen.2) Wat doet dermaplaning juist?

Dode huidcellen, vuil, donshaartjes en oppervlakkige pigmentvlekjes zorgen vaak voor een doffe en ongelijke huid. Tijdens de populaire dermaplaning wordt er met het mesje lichtjes over de huid geschraapt (zonder de huid te beschadigen) en deze worden dan verwijderd. Het resultaat na de behandeling is dat je gezicht gladder aanvoelt en er fris uitziet.

Deze behandeling werkt huid verjongend en verbeterend op een veilige en effectieve manier, met als resultaat een stralende, frisse huid. Deze behandeling kan je alleen kiezen/ laten doen of in combinatie met een andere verzorging.

Het is momenteel een van de meest efficiënte manieren om je huid te exfoliëren, op te helderen en om verstopte poriën te voorkomen. Toch bestaan er nog steeds enkele hardnekkige misvattingen over deze behandeling, die ik hier graag uit de wereld help.


Resultaten voor en na de dermaplane behandeling.3) Welke misvattingen zijn er over dermaplaning?

Het is een misvatting dat dermaplaning acne kan veroorzaken. Dermaplaning is een aangewezen behandeling om de hoornlaag te verdunnen en de kans op acne te verminderen. Vervolgens is de huid ook beter toegankelijk voor huidverzorgingscrèmes of eventuele acnécrèmes.

Ook make-up ziet er prachtig uit na dermaplaning omdat de huid mooi egaal is. Je make-up zal er nooit vlekkeloos uitzien als deze bovenop dode huid en donshaartjes zit, maar dermaplaning exfolieert die laag om een glad oppervlak voor crèmes en make-up te creëren.

Wist je dat diverse ontharingstechnieken, waaronder harsen en laserontharing, een verhoogd risico geven op hyperpigmentatie (donkerdere pigmentvlekjes op de huid). Door de ontharingsbehandeling is de huid iets geïrriteerd of beschadigd, waardoor er irritatiepigment ontstaat. Dit heet ook wel post-inflammatoire hyperpigmentatie.

Bij dermaplaning hoef je daar niet bang voor te zijn. Wel is je huid na deze exfoliërende behandeling extra gevoelig voor de zon. Het is na dermaplaning daarom extra belangrijk om een zonnebrandcrème met SPF 50 te gebruiken, ook bij bewolkt weer of in de koudere maanden

Doordat we gebruik maken van een, speciaal ontworpen voor dermaplaning, chirurgisch mesje, is het dus niet vergelijkbaar met het scheermesje dat je thuis voor je lichaam gebruikt. Probeer dit dus thuis NIET zelf met je scheermes. Dit is niet hetzelfde, laat dermaplaning door een professional doen.


Ik hoor je al denken, “omg scheren! Maar komen dan de donsharen niet donkerder en dikker terug?”4) Komen de donshaartjes donkerder of dikker terug?

Het is dus een fabel dat de donshaartjes donkerder of dikker terug komen. Waarom? Omdat de donshaartjes niet veranderen van structuur door de behandeling en groeien gewoon terug als donshaartjes op dezelfde manier en met dezelfde kleur. Wist je trouwens dat de haartjes in je gelaat helemaal anders zijn dan op je lichaam.


FAQ : “Hoe komt het dan dat ik ineens donkerdere en stuggere haren in mijn gezicht heb?”


Je donshaartjes kunnen enkel van structuur en kleur veranderen onder invloed van hormoon veranderingen of medicatie.5) Hoe vaak mag je dermaplaning doen?

Dermaplaning kan elke 4-6 weken herhaald worden, dit wordt ook geadviseerd.


Tip: Om je huid glad te houden volstaat het meestal om één keer per maand te dermaplanen, van zodra je merkt dat de donshaartjes op je huid zijn teruggekeerd. Voel vooral zelf aan hoe vaak je deze techniek wil toepassen en wat het gewenste resultaat geeft.


6) Hoe verloopt een dermaplaning?

Bij een dermaplane behandeling wordt de huid vooraf gereinigd, met AHA/BHA skin prep solution, ontvet en afgesloten met een enzympeeling, zodat alle dode huidcellen na afloop volledig zijn verwijderd. Vervolgens kan men in overleg kiezen uit een aanvullende behandeling.


7) Voordelen


- Dermaplaning gaat acné tegen

- Vermindering van onzuiverheden en acné opstoten

- Bij een vette of acné huid zonder ontstekingen is deze behandeling aan te bevelen.

- Dermaplaning helpt om ancé opstoten te verminderen doordat we verdikte hoornhuid (hyperkeratose) juist grondig exfoliëren. Waardoor de huid minder kan heeft op vuilophopingen en ontstekingen.

- Geen risico op hyperpigmentatie

- Je gelaat is gladder, door het verwijderen van dode huidcellen en donshaartjes, en ziet er hierdoor jonger uit.

- Een gezondere en stralendere huid die er fris en gezond uitziet.

- Bevordert van aanmaak collageen en elastine.

- Verhoogde absorptie van actieve ingrediënten in serums, crèmes en maskers…

- Verhoogde doorbloeding van de huid

- Vermindering van fijne lijntjes ( kraaienpootjes en oppervlakkige rimpels), verzachten van diepere rimpels

- Niet invasieve behandeling, dit wilt zeggen dat de huid niet aangetast of beschadigd wordt

- Geen gebruik van chemicaliën, na behandeling is je huid niet geïrriteerd en ziet dus niet (tomaat) rood.

- Poriën worden verkleint doordat viezigheid uit poriën wordt verwijderd.

- Poriën zijn niet meer verstopt door dode huidcellen

- Mag bij gevoelige huiden ; couperose

- Mag bij zwangerschap en borstvoeding

- Verzacht uv schade

- Mag maandelijks herhaald worden

- Geeft de huid direct na de behandeling een mooie natuurlijke gezonde gloed, de befaamde GLOW, en oogt lichter

- Verwijdert dode huidcellen en donsharen ( vellusharen)

- Exfolieërt de huid

- Verheldert de huid en oppervlakkige pigmentvlekken

- Make-up aanbrengen gaat makkelijker, soepeler en gelijkmatiger en blijft ook beter zitten. Make-up ziet er mooier en egaler uit door betere hechting door de gladheid van de huid.


ondervind al deze geweldige resultaten bij jouw eerste dermaplane behandeling.


8) Wat mag wel en niet na een dermaplaning behandeling

Thuis verzorging :

Zoals altijd is 70% van je resultaat afhankelijk van je thuisverzorging, alleen zo heb je een succesvol behandeling en blijvend resultaat.


Dit is het advies na de behandeling

· De huid kan na de behandeling iets roder uitzien, maar verdwijnt meestal al na 1 a 2 uurtjes. De eerste 48 uur na de behandeling:

- De dag van de behandeling is de doorbloeding zichtbaar op de huid met een zachte bloss, ook kan je huid wat warm aanvoelen, dit is normaal.

- Meteen na de behandeling de huid goed beschermen tegen de zon, een spf 30 of 50 is een absolute must, ook de weken erna

- Eerste 24h best geen make-up aanbrengen

- Eerste 24h geen bad, douche, sauna,.. vermijd extreme temperaturen

- Ga na de behandeling niet intensief sporten of zwemmen

- De week na dermaplanning geen direct zonlicht of zonnebank op de huid

- De eerste week nadien geen scrub/ peeling, zuren of retiniol gebruiken

- Eerste week nadien geen zelfbruiner gebruiken

- Wacht minstens 3 a 4 weken voor (medische) behandelinge zoals lazer, chemische peeling, ontharing, dermabrassie

- Pas na 2 weken mogen fillers of botox weer


9) Is dermaplanning pijnlijk?

Dermaplaning is niet pijnlijk en wordt zelfs als een ontspannende behandeling ervaren.! De behandeling gebeurt met een mesje. Het is niet vreemd dat dit de associatie met ‘pijn’ oproept. Er wordt lichtjes met het speciale mesje over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen. De behandeling is bovendien geschikt voor alle huidtypen. Na afloop kan de huid een beetje rood zijn, maar doorgaans is er geen ‘downtime’.


10) Wat is het verschil met donshaar en lichaamshaar?


Maar wat is dan donshaar alias vellushaar of peach fuzz?

"Vellushaar is de benaming voor niet-gepigmenteerd, kort, dun en donsachtig lichaamshaar. Het is erg zacht en kort haar dat op bijna alle plaatsen van het menselijke lichaam groeit. Het is vaak niet langer dan 2-3 millimeter en de haarzakjes zitten niet vast aan de talgklieren."

Tijdens de dermaplaning-behandeling worden de haartjes oppervlakkig verwijderd. Hierdoor heeft de behandeling geen invloed op de groei van de haartjes en de haarfollikels.

De haartjes groeien dus niet dikker of donkerder terug door dermaplaning


11) Is het iets voor mij, wanneer kan deze behandeling niet?

Wat zijn de contra-indicaties of wanneer mag je deze behandeling NIET doen?

- Koorts

- Hemofillie

- Actieve acné en herpes (koortslip)

- Huidkanker

- (kwaadaardige) moedervlekken

- Eczeem

- Dermatitis (huidontsteking)

- Geirriteerde en/of beschadigde huid

- Open wond

- Infecties

- Diabetes

- Verbrande huid door de zon ( minder dan 3 weken geleden)

- Psoriasis

- Indien je vitamine a preparaten inneemt (bv roaccutane) of korter dan 6 maanden geleden gestopt bent met de vitamine a preparaten

- Na fillers minstens 2 a 3 weken zeker tussenlaten

- Indien je chemotherapie ondergaat

- Bij gebruik van hydrocortisone

- Nikkelallergie

- Tijdens antibioticakuur

- Niet tijdens actieve acné, hierdoor zouden we de huid kunnen beschadigen en bacteriën verder verspreiden over de huid.


12) Zie je onmiddellijk resultaat en hoe lang blijft het resultaat?

Direct resultaat dat vier weken aanhoudt

Het mooie aan een dermaplane behandeling is dat je meteen resultaat ziet. De huid heeft een gezonde glans en teint, de huid voelt zijdezacht aan en eventuele acnelittekens, pigmentvlekjes en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Een bijkomstig voordeel is dat je make-up mooier en gelijkmatiger kunt aanbrengen en dat het langer blijft zitten. Uiteraard groeien de haartjes weer terug en ook de dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op. Doorgaans is er na een maand een nieuwe behandeling nodig om het resultaat te behouden.


Boek de dermaplane behandeling en ervaar het prachtige resultaat!
Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page